Založ si blog

 

„Človek sa rodí zdravý a všetky ochorenia do neho vstupujú jedlom “ povedal Hippokrates , a spolu s ním zastáva túto myšlienku stále viac a viac ľudí. Prioritou zástancov zdravého  životného  štýlu  a obhajcov prírodnej medicíny  je udržovanie čistého čreva. Nimi navrhované metódy  očisty sa samozrejme líšia, a ani jedna z nich nezostáva bez kritiky.
 
Náš imunitný systém vytvára na 70 percent  črevná  mikroflóra nachádzajúca sa v hrubom čreve .
Najväčším obranyschopným orgánom, ktorý je vystavený priamemu kontaktu s vonkajším prostredím je teda – črevo. Nesprávne stravovacie návyky a stresujúci životný štýl narušujú rovnováhu mikroflóry v čreve, do tkanív sa nedostáva dostatok kyslíka. Toxíny a odpadové látky sa nevylučujú v dostatočnom množstve, čo vedie k sebaotráveniu organizmu, a k rozvoju rôznych ochorení (infekcie, zápaly, parazity, plesn , vysoký krvný tlak, migrény).

Za nepriatelov črevnej flóry sú považované okremzlých stravovacích zvykov, nedostatočného pohybu, stresu, znečisteného životného  prostredia sú antibiotiká, ktoré bez rozdielu ničia všetky druhy baktérií, vrátane užitočných baktérií hrubého čreva. Podľa lekárov a prírodných liečitelov zaoberajúcich sa otázkou detoxikácie a očisty čriev skutočnosť, že antibiotiká sú nepriateľmi mikroflóry uznávajú ešte aj lekári s najkockatejšou hlavou, ale väčšinou nespomenú, že by bolo namieste v priebehu liečby pri užívaní antibiotík konzumovať probiotiká pre regeneráciu flóry v črevách (ktoré dostať bez predpisu!).  Bohužiaľ, známy je všeobecný prístup, kde konvenčná medicína lieči príznaky miesto toho aby odstránila príčiny.  Probiotiká je vhodné užívať preventívne, ale hlavne ako doplnkovú liečbu pri rôznych ochoreniach tráviaceho traktu, či liečbe antibiotikami.

 

Ďalším dôležitým bodom správneho trávenia je dostatok vláknin v potrave. Cieľom každého, kto má problémy s trávením by mala byť na vlákninu bohatá strava! Vlákniny totižto zabraňujú nahromaďovaniu  odpadových látok v črevnej stene. Pokiaľ je však príjem vláknin nedostatočný, je potreba ho doplniť iným spôsobom.

Človek, všežravec, by mal podstúpiť ročne až dve detocikačné kúry, zatiaľ čo vegetariánovi stačí 1 očista čriev za rok. Dôležité je, aby popri hocijakej detoxikačnej kúre, dodržal odporučenú dobu kúry,  a do popredia sa dostala skôr surová ako varená strava.

Z čoho by mala pozostávať účinná detoxikačná kúra:

  mala by poskytovať dostatočné množstvo vlákniny potrebnej pre správne fungovanie tráviaceho systému, pre ľahšie odstránenie toxínov a škodlivých látok z tela

  mala by stimulovať funkcie pečene, obličiek a kože a tým napomáhať optimálnemu vylučovaniu toxínov

  mala by zabezpečiť pre organizmus dennú potrebu vitamínov

  pomocou prebiotík by mala prispieť k udržaniu rovnováhy črevnej flóry

 

Radšej byť zdravým ako vyliečeným!

 

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

detoxikacnakura

Radšej byť zdravým ako vyliečeným!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 461x
Priemerná čítanosť článkov: 461x

Autor blogu

Kategórie

Archív